Bănescu: Reperele orare referitoare la Slujba de Înviere vor fi comunicate la timp

Elementele concrete referitoare la organizarea și desfășurarea Slujbei de Înviere din acest an vor fi comunicate atât de Patriarhia Română, cât și de autoritățile de stat, după ce vor fi stabilite de comun acord la nivel de detaliu – a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

„În legătură cu neînțelegerea legată de intervalul orar al ridicării restricțiilor de circulație în noaptea de Înviere: Slujba Învierii începe și se termină la ore diferite în Bisericile Catolice și Ortodoxe. În cele din urmă, ea se desfășoară între orele 00:00 și cel târziu 04:00. Ține de elementara evidență că, în contextul oficial explicat deja de autorități și cultele religioase care au avut joi un dialog onest și fertil, participanții la această slujbă din cea mai sfântă noapte pentru creștini se vor putea întoarce la casele lor fără să fie vânați și amendați pe străzi, iar slujba în sine va fi oficiată conform rânduielii sale firești”, a transmis Vasile Bănescu.

El a precizat că ora 02:00 este unul dintre reperele orare ale ridicării temporare a restricțiilor în noaptea de Paști a creștinilor catolici, a căror slujbă de Înviere începe și se termină mai devreme decât cea ortodoxă. Reperele orare referitoare la Slujba de Înviere de Paștele ortodox vor fi comunicate la timp, „spre liniștirea noastră a tuturor”. „Să ne ajute Dumnezeu să găsim și să adâncim pacea dintre noi pe calea acestui post menit îmblânzirii noastre, cale la capătul căreia să ne putem bucura împreună de Înviere!”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut