Bandă dedicată transportului în comun pe Calea Florești

Municipalitatea clujeană anunţă implementarea unei noi benzi dedicate transportului în comun pe una dintre cele mai aglomerate artere din oraş.

Este vorba de Calea Florești, între breteaua de coborâre de pe str.Bucium și str. Taberei, pe o lungime de 760 metri. Astfel, la intrarea în Cluj-Napoca dinspre Florești, o bandă este destinată pentru BUS, iar pentru traficul general sunt asigurate două benzi carosabile. Ieșirea din Cluj-Napoca spre Florești se realizează pe două benzi carosabile. Potrivit reprezentanţilor primăriei, staționarea vehiculelor este permisă doar paralel cu bordura, pe ambele laturi ale străzii.

De asemenea, a fost revizuită instalația de semaforizare de la intersecția Calea Florești-str.Taberei în sensul amplasării unui corp de semafor pentru BUS, respectiv modificarea ciclului de semaforizare pentru prioritizarea transportului în comun.

“Măsura implementării noii benzi dedicate transportului în comun a fost decisă în Comisia de Circulație din data de 19 octombrie 2019. Pe Calea Mănăștur, imediat trecerii de pietoni semaforizată după intersecția cu str. Câmpului și str. Govora, banda 1 este alocată pentru BUS. La intersecția semaforizata Calea Mănăștur -str. Tarnița -str. Govora a fost amplasat un corp de semafor pentru BUS, iar ciclul de semaforizare a fost modificat pentru prioritizarea transportului în comun”, au precizat reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.

Extinderea benzilor dedicate pentru autobuze face parte din amplul proiect al municipalităţii care vizează prioritizarea transportului în comun, care va continua și în alte zone din municipiul Cluj-Napoca.

Articole din aceeasi categorie