Banca Transilvania, depășită la tranzacții bursiere

După mult timp, Banca Transillvania a fost depășită la tranzacții bursiere de două societăți, astfel că topul tranzacţiilor bursiere de spătămâna trecută este condus de Fondului Proprietatea, ale cărui acțiuni au fost cele mai lichide titluri pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), generând tranzacţii de 38,540 milioane de lei şi o stagnare a preţului.

Pe următoarele poziții se situează titlurile OMV Petrom, cu schimburi de 36,705 milioane lei, urmate de acţiunile Băncii Transilvania, cu tranzacţii de 28,607 milioane de lei.

Cele mai importante creşteri ale cotaţiilor au fost înregistrate de acţiunile firmei clujene Armătura (cu 48,44%), Teraplast (cu 20,96%) şi Uztel (cu 14,87%). La polul opus, scăderi importante au fost consemnate de acţiunile societății clujene Carbochim, care au înregistrat un declin de 13,57%, urmate de cele ale Alumil Rom Industry (scădere cu 12,23%) şi ale Grupului Industrial Electrocontact (diminuare cu 12,16%).

BVB a câştigat 2,132 miliarde de lei din capitalizare, respectiv 1,06%, săptămâna trecută, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu 62,58%, în comparaţie cu săptămâna anterioară.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut