Banca Transilvania cumpără Certinvest Pensii

BT Asset Management S.A.I. şi BT Investments au primit de la Autoritatea de Supraveghere Financiară aprobarea achiziţiei integrale a singurei firme autohtone care administrează fonduri de pensii în România.

Grupul Financiar Banca Transilvania (BT) a anuţat încă din octombrie 2019 intenţia de a-şi extinde serviciile financiare printr-o investiție în domeniul pensiilor private, un agajament între BT Asset Management, BT Investments şi Certinvest Pensii privind achiziţia fiind semnat la Bucureşti. BT Asset Management S.A.I. este compania Grupului Financiar Banca Transilvania, specializată în administrarea de investiții prin fonduri deschise şi închise, are în prezent peste 4,2 miliarde de lei active, 14 fonduri deschise de investiții în administrare şi peste 45.000 de clienți. Tranzacția a fost asistată de BT Capital Partners, divizia de investment banking şi piețe de capital a Grupului Financiar BT, membru exclusiv în România al alianței internaționale Oaklins.

„Pornim cu aproape 10.000 de clienţi şi cu peste 75 de milioane de lei în administrare. Urmează o perioadă de integrare a Certinvest Pensii în Grupul Financiar BT şi de pregătire pentru clienţi. Ne adresăm celor care îşi stabilesc un plan cu bătaie lungă privind pensia privată, apropiaţi ai brandului BT. Mulţumim autorităţilor pentru suportul acordat”, a declarat Aurel Bernat (foto stînga), director general BT Asset Management.

Grupul Financiar Banca Transilvania îşi propune ca viitoarea companie de pensii BT să devină un jucător relevant pe piață, să stimuleze economisirea de termen lung prin Pilonul III de pensii, şi să ofere o alternative de investiţii, atât prin pensiile facultative, cât şi prin fondurile de investiţii.

Articole din aceeasi categorie