Banca Transilvania, campioană la comunicarea companiilor listate

Banca Transilvania a obţinut 10 puncte din 10 la evaluarea realizată de Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) privind comunicarea companiilor listate pe Piaţa Reglementată. Vektor este primul indicator de comunicare cu investitorii a companiilor listate şi este calculat pe baza unei metodologii care include 15 criterii în linie cu cele mai bune practici internaţionale. Evaluarea a cuprins aproape 80 de companii şi s-a desfăşurat în perioada aprilie 2019 – ianuarie 2020.
Banca Transilvania a fost desemnată, în 2019, “Cea mai bună companie pentru relaţia cu investitorii” de către investitorii instituţionali activi pe piaţa de capital din România, care au evaluat companiile listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Tot în 2019, o altă companie a Grupului Financiar Banca Transilvania a început să folosească mecanismele de finanțare ale BVB: obligaţiunile BT Leasing au debutat la tranzacţionare pe piața reglementată administrată de BVB.
BT este prima bancă din România care a fost cotată la BVB, în 1997. De asemenea, este cel mai longeviv emitent din istoria BET, aflandu-se în componenţa acestui indice de 18 ani.

Articole din aceeasi categorie