Bacalaureat 2022: Încă o probă scrisă trecută cu bine

Absolvenții claselor a XII-a au susținut miercuri, 22 iunie, cea de-a treia probă scrisă din cadrul examenului național de Bacalaureat, proba la alegere a profilului și a specializării – proba E.d).

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, cei 3.812 candidați prezenți la această probă au optat pentru una dintre următoarele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică și argumentare, Sociologie și Psihologie. Un număr de 43 de candidați nu s-au prezentat la această probă. IȘJ Cluj reamintește că există candidați din promoțiile anterioare care susțin doar una sau două probe, celelalte fiind promovate și recunoscute în sesiunile precedente ale examenului național de Bacalaureat.

În județul Cluj nu s-au înregistrat situații care să impună desfășurarea acestei probe cu subiecte de rezervă și nici situații de fraudă sau tentativă de fraudă.

Joi, 23 iunie, se va desfășura ultima probă scrisă, proba la Limba și literatura maternă – proba E.b), pentru candidații care au studiat în limba minorităților naționale. Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 27 iunie (până la ora 12:00), iar rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi făcute publice în 1 iulie.

Pentru a promova examenul național de Bacalaureat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiții: recunoașterea/ echivalarea/ susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5,00 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; media notelor obținute la probele scrise trebuie să fie 6,00 (cel puțin).

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut