Avion ”verde” pentru zborurile Cluj-Napoca – Budapesta

Marți a aterizat pe Aeroportul Internațional Cluj aeronava care asigură noul zbor Cluj-Napoca – Budapesta, operat de compania aeriană românească AirConnect.

Aeronava care asigură această lergătură cu o frecvență bisăptămânală are 68 de locuri. ”Este un avion extrem de modern, cel mai eficient avion care există în prezent pe rute până la 1.000 kilometri, consumă undeva cu 40% mai puțin combustibil față de un avion jet, astfel că emite cu 40% mai puțin bioxid de carbon, așa că putem spune că este un avion verde”, a declarat, în cadrul conferinței der presă organizate cu această ocazie, Tudor Constantinescu, director general AirConnect. „Ne bucurăm să începem astăzi operarea zborurilor regulate între Cluj Napoca și Budapesta, cu două frecvențe săptămânale în zilele de marți și sâmbătă. AirConnect pune la dispoziția clujenilor o alternativă de călătorie rapidă și confortabilă către capitala Ungariei, ofertele de zbor fiind variate și adaptate fiecărui tip de călător.” a mai afirmat el.

Biletele de avion pot fi deja achiziționate de pe website-ul companiei, www.air-connect.com, din aplicația disponibilă în Apple Store si Google Play Store, ori prin intermediul agențiilor de turism, la tarife începând de la 49,70 euro (tarif pe segment de zbor, taxe incluse, locuri limitate).

Din iunie, AirConect va lansa și un zbor spre Constanța, tot cu două frecvențe pe săptămână. Zborurile spre Budapesta sunt operate în sezonul de vară 2023 cu două frecvențe pe săptămână, în fiecare zi de marți și sâmbătă, iar zborurile spre Constanța vor debuta începând cu 22 iunie, în fiecare zi de joi și duminică.

Apreciem în mod deosebit decizia companiei AirConnect de a începe operarea zborurilor spre Budapesta, demonstrând încă o dată faptul că aeroportul clujean este aeroportul regional cu cea mai dinamică şi spectaculoasă dezvoltare în ceea ce priveşte nevoile de conectivitate ale pasagerilor.

Sezonul de vară aduce o mai mare diversitate a alternativelor de călătorie pe cale aeriană și suntem convinși că noile destinaţii aduse de către AirConnect vor fi apreciate de pasageri, pe toate segmentele de trafic, respectiv trafic business sau turistic.”, a spus David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj.

AirConnect este o nouă companie aeriană înființată în august 2022 în România de 7 investitori privați, pentru a deservi piața regională din zonă, oferind zboruri interne în România, conectând aeroporturile regionale cu hub-urile din proximitate și operând zboruri de vacanță (charter) direct din aeroporturile regionale.

V. Dădulescu

 

Destinație Dată de debut Zile de operare Program de operare
Budapesta (BUD)  

28 martie 2023

 

Marți și Sâmbătă

Cluj-Napoca 13:05 – Budapesta 13:20
Budapesta 10:20 – Cluj-Napoca 12:35
Constanța

(CND)

22 iunie 2023 Joi și Duminică Cluj-Napoca 19:00 – Constanța 20:25

Constanța 17:00 – Cluj-Napoca 18:25

Orarul de zbor reprezintă orele locale de aterizare/decolare

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut