Avertismentul lui Tomac

Liderul PMP, Eugen Tomac spune că ziua de 24 iunie a schimbat radical Rusia, chiar dacă, spune europarlamentarul, situația s-a calmat în interiorul ei. „Răul cel mare abia acum poate începe”, atrage atenția Tomac.

Europarlamentarul susține că liderul grupului Wagner, Evgheni Prigojin l-a pus în cea mai umilitoare situație pe Putin de când acesta a ajuns la Kremlin.

„Nu știm exact ce s-a negociat, dar situația nu se schimbă fundamental, oricând poate avea loc o lovitură de palat, cu cei din Wagner sau fără.

Prigojin a devenit ținta nr. 1 pentru Putin. În Belarus nu este în siguranță, deși asta speră. După episodul de ieri, se schimbă complet și situația privind războiul. Putin va încerca să-și acopere umilința prin care a trecut, omorând și mai mulți oameni nevinovați. Un tiran speriat că își poate încheia socotelile cu viața după modelul Stalin devine mult mai periculos și mai imprevizibil. În Rusia nimeni nu mai este sigur de nimic, se poate oricând declanșa un nou haos cu consecințe dificil de estimat astăzi”, a spus Tomac, precizând că rămâne de văzut ce va comunica public Patrușev, cel care vânează să pună mâna pe putere. „Cel mai probabil, în jurul lui se va concentra transferul de autoritate pe care l-a pierdut Putin. Vin nori negri dinspre răsărit și trebuie să fim prudenți și să urmărim cu multă atenție tot ce se întâmplă de acum încolo”, a spus europarlamentarul.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut