Avancronică | U Cluj n-a mai pierdut pe Cluj Arena de cinci meciuri. Urmează confruntarea cu Rapid

Etapa a 23-a a SuperLigii este deschisă de confruntarea de pe Cluj Arena, dintre Universitatea Cluj și Rapid București. Ambele formații vin după o victorie în primele meciuri din 2023, dar diferența din clasament dintre cele două combatante este una destul de mare: U Cluj, locul 14, cu 22 de puncte, la două puncte de echipele aflate deasupra liniei de retrogradare, în timp ce Rapid ocupă poziția a patra, cu 41 de puncte, cu șase mai puține decât liderul CFR Cluj.

„Şepcile roşii” îi așteaptă pe giuleșteni cu al doilea cel mai slab atac din campionat, 16 goluri doar, dar și cu invincibilitate pe Cluj Arena în ultimele cinci meciuri disputate (patru în SuperLiga şi unul în Cupa României).

La rândul său, formația antrenată de Adrian Mutu vine la Cluj după cinci meciuri consecutive fără înfrângere în SuperLiga. Rapid nu a mai câștigat în deplasare de trei partide, reușind să adune pe terenuri străine doar 14 puncte în cele 11 partide disputate. Statistica arată ca Rapid primește greu gol, defensiva giuleșteană încasând doar 19 goluri în acest sezon.

În turul SuperLigii, Rapid s-a impus cu 1-0 în fața echipei antrenate acum de Ioan Ovidiu Sabău, după un gol reușit din penalty de Dugandzic, în minutul 80.

Ultima întâlnire dintre cele două formații a avut loc la începutul lunii decembrie a anului trecut, pe Cluj Arena, și s-a încheiat la egalitate, scor 0-0. În urma acestui rezultat, U Cluj s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României, în timp ce Rapid a părăsit competiţia.

Confruntarea de astăzi se va desfășura pe Cluj Arena, cu începere de la ora 20.00.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut