Avancronica | CFR Cluj, meci cu victima perfectă, FC Voluntari: 12 victorii în ultimele 13 partide directe și un golaveraj 32-2!

FC Voluntari – CFR Cluj este partida care încheie, astăzi,  etapa a 23-a din Superligă. Campioana României are, la prima vedere, un meci facil, având în vedere că echipa din Voluntari este victima perfectă de câțiva ani buni încoace.

Concret, din 2015 până în prezent, au fost 19 confruntări între cele două formații, în care CFR Cluj a învins de 15 ori, iar cei de la Voluntari o singură dată, pe 17 decembrie 2016, scor 2-1, ultimele cinci întâlniri directe fiind încheiate toate cu victoria echipei din Gruia. De altfel, campioana României a câștigat 12 din ultimele 13 întâlniri, marcând 32 de goluri și primind… doar două!

Ultima confruntare dintre cele două formații, s-a terminat cu victoria clară obținută, în Gruia, de CFR Cluj, scor 4-0, în turul campionatului. Pe lista marcatorilor s-au aflat atunci Petrila, Yeboah, Mistrati și Jefte, ultimii doi nemaifăcând parte din trupa lui Dan Petrescu.

FC Voluntari se află în prezent pe poziția a 9-a a clasamentului, cu 26 de puncte și a pierdut cu 2-1 pe terenul Universității Cluj în prima etapă disputată în 2023.

Mijlocașul Meleke a fost eliminat de pe teren și nu va juca în această seara împotriva CFR-ului.

Ilfovenii, care nu au nicio victorie în ultimele patru partide oficiale (trei în campionat și una în Cupa României), l-a transferat recent pe fundașul central argentinian Cristian Paz (27 de ani), dar s-a despărțit de fundașul stânga italian Salvatore Marrone (21 de ani), plecat la UTA.

De cealaltă parte, CFR Cluj vine după victoria extrem de categorică de pe terenul Farului Constanța, scor 3-0. La clujeni a debutat kosovarul Krasniqi, care a înscris un gol și a dat o pasă decisivă, și este de așteptat să fie titular și cu FC Voluntari.

Deac ar putea reveni și el în primul 11 al lui Dan Petrescu, după ce a absentat cu Farul din cauza unei accidentări. De asemenea, căpitanul Camora și Denis Kolinger, care au fost suspendați pentru meciul de la Ovidiu revin și ei în lotul vișiniilor.

Cu o victorie la Voluntari, CFR Cluj ar reveni pe prima poziție în SuperLiga României.

După duelul de la Voluntari, urmează o triplă de foc pentru clujeni: acasă cu FCSB (5 februarie), în deplasare la Universitatea Craiova (11 februarie) și tot în deplasare la Roma, cu Lazio, în turul play-off-ului Conference League!

Partida dintre FC Voluntari și CFR Cluj se va juca astăzi, de la ora 20.00.

Sandu Mureșan

Foto: Horvath Tamas – htphotography.ro/

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut