Avalanșă de slujbe noi în Cluj-Napoca

În primele trei luni ale anului în curs, doar pe una dintre cele mai importante platforme de recrutare au fost postate peste 70.000 de locuri de muncă noi, situație similară cu cea consemnată în aceeaşi perioadă a anului trecut, Cluj-Napoca fiind printre orașele cu cerere mare de forță de muncă.

Datele prezentate de reprezentanţii eJobs arată că domeniile în care este cea mai mare nevoie de angajați sunt retail, prestări servicii, IT, telecom, call center /BPO, industria alimentară și producţie, iar oraşele în care există cele mai mare cerere de forță de muncă sunt Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov şi Iaşi.

Pe de altă parte, aplicările candidaţilor au crescut cu 70%, de la 2,7 milioane la aproape 4 milioane, cu o medie lunară de aproximativ 1,3 milioane de aplicări. Cele mai multe CV-uri vizează locuri de muncă în vânzări, relaţii clienţi/call center, administrativ/logistică, marketing, e-Commerce, bănci sau IT, iar candidaţii care aplică cel mai mult sunt din categoria de vârstă 25 – 35 de ani, cu un nivel mediu de experienţă. Pe a doua poziție la frecvență postărilor se situează tinerii cu vârste între 18 şi 24 de ani, cu peste 500.000 de aplicări pe lună, ierarhie ffiind completată de categoria candidaților cu vârsta între 36 – 45 de ani şi a celor care au peste 45 de ani.
De remarcat interesul crescut al candidaţilor pentru joburile full-time din cadrul companiilor mari, precum şi o creștere semnificativă a numărului candidaților tineri, aflaţi la început de carieră, dornici să lucreze chiar înainte de terminarea studiilor. De asemenea, interesul pentru joburi în străinătate rămâne deocamdată la un nivel mai scăzut, pentru toate categoriile de cxandidați, indiferent de vârstă şi experienţă.
Specialiştii în recrutare apreciază că, în următoarea jumătate de an ritmul lunar al aplicărilor nu va scădea sub pragul de 1,3 milioane.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut