Avalanșă de sancțiuni aplicate de Registrul Auto Român

Anul trecut, inspectorii Registrului Auto Român (RAR) au controlat din punct de vedere tehnic în trafic 75.600 de vehicule (comparativ cu 64.096 în anul 2020), iar aproape jumătate dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme.

Cele mai multe neconformități au fost constatate la instalația electrică, de iluminare-semnalizare și auxiliară, emisii poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, parbriz, geamuri laterale, lunetă, oglinzi. Mai puține neconformități au existat la sistemul de frânare și la sistemul de direcţie. De asemenea, au fost depistate probleme legate de dovada de inspecție tehnică periodică – ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră au fost aplicate 26.639 de sancțiuni, au fost retrase 21.760 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 279 vehicule și 386 ITP-uri au fost anulate.

La agenții economici (stații ITP și ateliere de reparații) au fost efectuate 4.666 de controale, în urma cărora au fost aplicate 4.036 de sancțiuni, în valoare de 4.224.100 de lei. Au fost sancționați 979 de inspectori tehnici, iar pentru 171 dintre ei a fost anulat certificatul de atestare.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut