Avalanșă de felicitări pentru Emma Răducanu

La fel ca Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi premierul britanic Boris Johnson, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) i-a adresat un mesaj de felicitare jucătoarei britanice de tenis Emma Răducanu, care a câştigat sâmbătă US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului.

„Felicitări, Emma Răducanu! Ne-ai arătat că în sport orice e posibil! Trăieşte momentul, păstrează sentimentul, împarte visul! Team Romania întregeşte lista celor care te felicită pentru sinceritatea, bucuria şi încrederea arătată pe terenul de tenis. US Open are o nouă campioană cu rădăcini româneşti, valoroasă şi frumoasă!”, a scris COSR în mesajul său.

Emma Răducanu (18 ani) al cărei tată este român, a învins-o în două seturi, 6-4, 6-3, pe canadianca Leylah Fernandez în finala de la New York. Cu această ocazie, ea a devenit prima jucătoare de tenis (atât la masculin, cât şi la feminin) care a reuşit să câştige un Grand Slam venind din calificări, fiind şi cea mai tânără jucătoare care câştigă un turneu major după Maria Şarapova (Wimbledon 2004).
De asemenea, Emma Răducanu este prima jucătoare din Marea Britanie care triumfă într-un turneu de Mare Şlem, după Virginia Wade în 1977.
Succesul este şi mai impresionant în condiţiile în care Răducanu, numărul 150 mondial înaintea acestei competiţii, a câştigat toate cele zece meciuri disputate la Flushing Meadows fără să cedeze niciun set. Ultima jucătoare care reuşise acest lucru a fost americanca Serena Williams, în 2014.
Emma Răducanu, care a intrat în posesia unui cec în valoare de 2,5 milioane dolari în urma victoriei de sâmbătă, a realizat această performanţă la doar a doua sa participare la un turneu de Grand Slam, după cel de la Wimbledon, unde a fost nevoită să abandoneze în optimile de finală, din cauza unor probleme medicale. Luna trecută, ea a ajuns până în finala turneului WTA 125 de la Chicago.
„Am impresia că trăiesc un vis. Mi-am dorit întotdeauna să câştig un turneu de Mare Şlem. Este ceva la care te gândeşti şi pentru care te pregăteşti. Însă nu îmi vine încă să cred că am reuşit această performanţă”, a declarat noua campioană după finală.
Începând de luni, Emma Răducanu va deveni cea mai bine clasată jucătoare britanică, urcând până pe locul 23 WTA graţie succesului de la US Open.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut