Automobilism / Echipajul clujean Tempestini / Itu a abandonat în Raliul Poloniei

Campionii naționali en titre Simone Tempestini şi Sergiu Itu (Napoca Rally Academy) au abandonat încă din prima zi a Raliului Poloniei, prima etapă din cadrul Campionatului European, dar au continuat în super rally doar pentru teste. Simone Tempestini a mai participat la Raliul Poloniei de 5 ori, câștigând în 2015 și în 2016, lucru care a contribuit clar la titlul mondial câștigat. Simone și copilotul său, Sergiu Itu, vor avea cel puțin 4 participări în ERC 1, dar echipa încearcă să găsească resurse măcar pentru 6 participări, ca să poată avea un cuvânt de spus in Clasamentul Under 28 și în cel general. Raliul Poloniei a început la Mikołajki și s-a încheiat la Varșovia. Organizat pentru prima dată în 1921 cu plecare din Varșovia, Rally Poland împlinește 100 de ani, fiind al doilea cel mai vechi raliu din lume după Rallye Monte-Carlo.

În schimb, echipajul format din fraţii Norbert Maior şi Francesca Maior, care a reprezentat Napoca Rally Academy, s-a clasat pe locul 2 la ERC3 Junior în Raliul Poloniei, prima etapă din Campionatul European de Raliuri. Cei doi s-au aflat la doar a doua participare în competiţia continentală după debutul de anul trecut, de la runda din Ungaria. La bordul unui model Peugeot 208 Rally4, Norbert Maior a început excelent raliul şi a fost cel mai rapid pe prima probă specială, iar până la final nu a mai coborât de pe podium la general. Mai mult, după PS13 a urcat pe 2 la general după ce norvegianul Ola Nore jr a avut probleme şi a pierdut aproape 5 minute. Pilotul în vârstă de numai 22 de ani, de la Napoca Rally Academy, a încheiat raliul cu cum l-a şi început, câştigând super speciala şi asigurându-şi astfel primul podium din carieră în Campionatul European. Pe lângă podiumul de la ERC3 Junior, cei doi sportivi tricolori sunt pe 4 în ERC3 şi pe 33 în clasamentul general ERC în condiţiile în care la start au fost peste 40 de maşini R5 sau Rally2. Victoria la general i-a revenit rusului Alexei Lukianuk.

Celălalt echipaj clujean, format din Simone Tempestini și Sergiu Itu, a început la fel de bine etapa din Polonia și se afla pe locul 5 la general după prima probă. Pe PS4, chiar înainte de finalul primei bucle a zilei de sâmbătă, cutia de viteze a mașinii de concurs, Skoda Fabia Rally2 Evo, a cedat, iar Tempestini a anunțat abandonul. Duminică, în cea de-a doua zi a raliului, echipajul campion al României a revenit în super rally, dar numai cu obiectivul de a face teste cu mașina. Cu două probe încheiate în Top 10 în ziua de duminică, aceștia și-au anunțat din nou abandonul la PS13, însă sunt gata să își ia revanșa în următoarea etapă, Raliul Letoniei, programat la începutul lunii iulie. În acest sezon Campionatul European de Raliuri mai programează Rally Liepaja (Letonia), Rally Roma di Capitale (Italia), Barum Rally Zlin (Cehia), Azores Rallye (Portugalia), Rally Serras de Fafe (Portugalia), Rally Hungary și Raliul Insulelor Canare (Spania).

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut