Autobuze noi pentru elevii clujeni

Primăria Cluj-Napoca și CTP au achiziționat recent 10 autobuze școlare de 9,1 m pentru elevi, tip Iveco Daily, Feniksbus.

Odată cu începerea cursurilor în data de 8 februarie, elevii clujeni din clasele primare vor beneficia din nou de transport gratuit către și de la școlile unde învață, prin programul Autobuze Școlare, un proiect implementat în urma procesului de bugetare participativă. Conform municipalității, 16 autobuze vor deservi cele 14 trasee din municipiu, preluând elevii din cartierele orașului și aducându-i la școală.

Noile autobuze corespund tuturor normelor europene în domeniu, pentru a oferi elevilor clujeni cele mai bune condiții de transport.

Astfel, două vor intra în circulație de luni, iar restul vor intra pe trasee pe parcurs, după finalizarea procedurilor legale necesare.

Poliția Locală va asigura în continuare prezența a cel puțin unui polițist local în fiecare autobuz școlar, pentru ca elevii să se deplaseze la școală în deplină siguranță.

Accesul elevilor se va face doar pe ușa din față și au fost instalate dispensere pentru dezinfectant. Polițiștii locali vor asista copiii la urcare/coborâre și la trecerea străzii, după care aceștia sunt preluați de profesori. În toate mijloacele de transport va fi obligatorie purtarea măștii de protecție.

De la startul proiectului și până în prezent, peste 180.000 elevi au fost transportați cu autobuzele școlare.

Capacitatea de transport este de 33 locuri pe scaune fixe, 1 scaun șofer și 1 scaun însoțitor – pliabil. Scaunele sunt de tip Smartline, și sunt prevăzute cu centuri de siguranță retractabile, cu fixare în 3 puncte, spătar rabatabil (cu excepția ultimului rând), cotieră rabatabilă pe partea culoarului, mânere de susținere pe colțul scaunului dinspre culoar, mâner de susținere orizontal la scaunul dinspre fereastră.

Prețul unui autobuz este de 625.000 lei pe bucată +TVA. Perioada de garanție este de 5 ani sau 250.000 km (care condiție se îndeplinește prima).

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut