Au reapărut balansoarele în centrul municipiului Gherla

După o lungă perioadă de pauză, spre bucuria gherlenilor au fost repuse la locul lor cele 4 bănci tip balansoar în piața mică din fața Catedralei Armenești.

Mulți credeau că nu o să mai apară aceste locuri de odihnă multe îndrăgite mai ales de oamenii în vârstă, după ce la începutul primăverii ele au fost ridicate de angajații de la SC ADP SA. Scopul acestei mutări a fost reparația și revopsirea balansoarelor, care zilele trecute au fost repuse la locul lor inițial. Ele au și fost ocupate de „clienții” obișnuiți, care și-au exprimat mulțumirea față de Primărie, pentru decizia reînnoirii acestor bănci tip balansoar, amenajate acum zece ani de administrația locală de atunci.

Tot în zona respectivă din plin centrul municipiului au fost montate bănci simple, noi, care au lărgit aria locurilor de odihnă ale pensionarilor și de joacă ale copiilor.

Piața mică a mai cunoscut în această vară și alte modificări. A fost desființat gardul viu (care și așa a fost vechi și a creat mai mult mizerie decât verdeață), iar în locul lor au fost plantați trandafiri de diferite culori, care prezintă un aspect mai plăcut și odihnitor Pieții Libertății. Sunt măsuri binevenite, care contribuie la menținerea ordinii și curățeniei în centrul orașului și care ar trebui aplicate și în jurul Catedralei Armenești, din imediata vecinătate, unde se impune o mai bună întreținere a aleii respective și tăierea unor pomi fructiferi care produc mai mult murdărie decât mere sălbatice…

Administrația locală din Gherla a reînnoit și băncile de pe marginea aleilor din parcul mare și în părculețul copiilor din împrejurimile stadionului, unde au fost instalate noi jocuri pentru micii locuitori ai orașului. Astfel de măsuri au fost luate și în părculețul de pe strada Clujului. Deci, edilii gherleni poartă grija vârstnicilor, dar și a copiilor, un lucru de remarcat.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut