Au început înscrierile pentru sesiunea specială a Evaluării Naționale

Înscrierile pentru sesiunea specială a Evaluării Naționale au început luni și se vor încheia în 2 iulie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației.

La această sesiune pot participa absolvenții învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/ carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/ participa la probele de examen din cadrul Evaluării Naționale.

„Dacă aceștia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfășurate în perioada 22-25 iunie 2021 – a anunțat Ministerul Educației.

Etapa specială va începe în 5 iulie cu proba la Limba și literatura română, iar în 6 iulie va avea loc proba la Matematică. În 7 iulie, elevii din partea minorităților naționale vor susține proba la Limba maternă. Primele rezultate vor fi afișate în 9 iulie și tot în aceeași zi vor putea fi depuse contestațiile. Rezultatele finale se vor afișa, anonimizat, în 12 iulie.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut