Atenție!!! Știre falsă!

Ca urmare a răspândirii pe canalul whatsapp a unui mesaj prin care se prezintă că miercuri, pe teritoriul României, va fi prezent un nor toxic care ar conține sulf, plumb și alte metale grele, format în urma bombardamentelor din Ucraina, Departamentul pentru Situații de Urgență anunță că informațiile prezentate „sunt false și se înscriu în spectrul informațiilor de tip fake news”.

Conform datelor furnizate de CAMS (Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus), pe parcursul zilei de marți și miercuri, deasupra României, concentrațiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate. Ne delimităm ferm de informațiile regăsite în mesajul din imaginea de mai jos care au ca scop precis generarea sentimentului de panică în rândul comunităților. Vă rugăm să NU DISTRIBUIȚI astfel de mesaje!” – atenționează DSU.

În mesajul distribuit pe whatsapp, cu mențiunea „Primit de la medic Spitalul Militar Iași” se spune: „Mâine dacă ieși pe afară să nu stai mult, să porți mască chirurgicală (și pe nas) și când ajungi în casă să te speli pe mâini și față! (Să ai ceva pe cap – șapcă…). Un nor toxic format în urma bombardamentelor din Ucraina se apropie de România. Bombardamentele din ultimele trei săptămâni din spațiul ucrainean au dus la formarea unui nor toxic care ar conține sulf, plumb și alte metale grele. Acesta a ajuns deja în Polonia, Republica Moldova și alte țări din Europa. Iar mâine ar ajunge, conform prognozelor, în România”.

Așadar, nu distribuiți. E știre falsă! Numai, să nu se întâmple, la un moment dat, ca în povestea cu lupul la oi!

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut