Atenție! Se fac înregistrări zilnice ale traficului rutier

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că, prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică, a început organizarea şi coordonarea recensământului general al circulaţiei pe drumurile publice.


Culegerea datelor de trafic constă în efectuarea de înregistrări ale traficului rutier în 10 zile din acelaşi an, acoperind toate zilele săptămânii, distribuite astfel: şapte zile în lunile cu trafic mediu (aprilie, mai, octombrie, noiembrie); trei zile în lunile cu trafic maxim (iulie, august), conform unui calendar stabilit. Înregistrările sunt manuale, pe categorii de vehicule, pentru fiecare post de recensământ în parte. Posturile recensământului circulaţiei rutiere sunt amplasate pe autostrăzi, drumuri naţionale şi judeţene. În posturile amplasate pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale durata înregistrării va fi de 8 ore/zi, în timp ce pe drumurile judeţene durata va fi de 14 ore/zi. În toate posturile, indiferent de categoria drumului, se efectuează o zi de înregistrare de 24 de ore.

Acest recensământ, care se realizează o dată la 5 ani, trebuia efectuat în 2020, însă a fost decalat din cauza pandemiei, deoarece nu ar fi putut oferi o imagine de ansamblu corectă a circulaţiei pe drumurile publice, având în vedere restricţiile instituite. Cunoaşterea caracteristicilor traficului pe reţeaua rutieră este necesară pentru fundamentarea şi proiectarea investiţiilor rutiere şi a lucrărilor de întreţinere şi reparare a drumurilor, precum și pentru organizarea circulaţiei rutiere şi urmărirea dinamicii de evoluţie a traficului pe reţeaua rutieră. În urma realizării acestui recensământ, vor fi elaborate studii referitoare la evaluarea calităţii aerului.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut