Atenție cui deschideți ușa!

Două persoane necunoscute, pretinzând ca verifică instalația apei potabile, au pătruns, cu acordul unei femei de 83 de ani, din Cluj-Napoca, în locuința acesteia, și profitând de neatenția sa, i-au sustras dintr-un dulap suma de 4.200 lei.

Polițiștii au fost sesizați despre acest caz în 9 ianuarie și fac cercetări pentru identificarea celor implicați și tragerea acestora la răspundere penală.

„În ansamblul populației, persoanele vârstnice reprezintă un grup vulnerabil în ceea ce privește victimizarea infracțională, atât prin prisma caracteristicilor lor biologice, cât și psihosociale” – precizează Poliția clujeană, atenționând că „declinarea de calități oficiale false este un mod de înșelăciune, combinat cu furtul din locuințe”. „Este realizată de către persoane care pretind ca sunt reprezentanți ai firmelor de apă, electricitate, gaz, primărie sau că prestează anumite activități sau servicii obligatorii (deratizare, verificări centrale termice, verificări instalații gaz, coșerit), având asupra lor elemente de identificare pretins a fi emise de către instituțiile respective, dar care sunt contrafăcute. Intră în locuință cu permisiunea victimelor și desfășoară activitățile respective, solicită plata și observă de unde au luat banii. În acest context, autorii fac în așa fel încât să distragă atenția proprietarilor și sustrag sume de bani și bunuri de valoare din casă”.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie