Ateliere de pomicultură și legumicultură pentru copii și adulți

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca organizează, prin Stațiunea de Cercetare Horticolă (SCH), două evenimente inedite – două ateliere în aer liber -, adresate atât copiilor, cât și adulților pasionați de grădinărit și care vor să învețe tainele legumiculturii și pomiculturii.

Cele două ateliere, unul destinat copiilor, iar celălalt adulților, se vor desfășura la SCH, vineri, 9 aprilie. Cel pentru copii, având durata de o oră, va începe la ora 14:00, iar cel pentru adulți, cu durata de două ore, va începe la ora 13:00.

La atelierul care le este destinat, copiii (care vor avea, obligatoriu, un însoțitor desemnat) vor învăța despre răsaduri de legume și vor lucra sub îndrumarea specialiștilor SCH. Se vor putea înscrie maximum 15 copii, în total 30 de persoane. Adulții vor participa la un atelier de pomicultură, în care vor afla despre tăierile la pomi fructiferi și vor lucra, de asemeni, împreună cu specialiștii stațiunii, în livezile de la SCH. Grupul adulților va include 10 persoane, care vor avea asigurat transportul în interiorul SCH.

Ambele evenimente vor fi organizate cu respectarea tuturor măsurilor impuse pe perioada stării de alertă. Participanții vor fi scanați termic la intrarea în stațiune și vor primi mănuși, măști și geluri dezinfectante. Pentru copii va fi nevoie de un acord parental, semnat de cel puțin un părinte. Accesul persoanelor care prezintă simptomatologie de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală alterată etc.) NU va fi permis la eveniment – au anunțat organizatorii.

Potrivit acestora, toți participanții vor primi din partea USAMV Cluj-Napoca câte un produs lactat din gama proprie, iar copiii vor primi cadou răsadurile cu care vor lucra.

Validarea participanților se va face în ordinea înscrierii, telefonic sau pe email, până în 8 aprilie, la ora 15:00.

Întâlnirea va avea loc vineri, 9 aprilie, la ora 12:30 în cazul adulților, respectiv 13:30, în cazul grupului de copii și însoțitori, la intrarea SCH dinspre str. Băișoara (capătul liniei de autobuze 33 și 48), unde se află și magazinele USAMV Cluj-Napoca.

Pentru înscrieri, adulții sunt invitați să acceseze adresa https://forms.gle/iBB9B34X87Q2yN6i8 (Grupul „Învață cu noi! Tăierea la pomii fructiferi!”). Pentru Grupul ”Micul grădinar”, adresa pentru înscrieri este https://forms.gle/kyaJ4gQ73rNYcFfH7.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut