Atac la cardurile utilizate în magazine și HoReCa

Bitdefender avertizează că gruparea de criminalitate informatică FIN8 a scos pe piaţă o nouă variantă a ameninţării Badhatch, prin care urmăreşte sustragerea datelor de card procesate de magazine şi companii din reţeaua HoReCa.

Noile actualizări ale ameninţării Badhatch permit acesteia să ruleze fişiere executabile, să transmită date prin terţi către atacatori şi să facă inclusiv capturi de ecran pe dispozitivul infectat.
Bitdefender recomandă companiilor, în special celor din industriile vizate, să fie în alertă şi să monitorizeze constant infrastructura după indicii că ar putea fi compromisă. Câtă vreme noua versiune poate păcăli uşor mecanismele de prevenţie instalate pe sisteme, soluţiile de detecţie şi răspuns au devenit o armă complementară eficientă pentru combaterea acesteia.
Printre recomandările pentru companiile din HoReCa şi magazine online se numără: păstrarea sistemelor critice de tip POS într-o reţea complet izolată de cea folosită de angajaţi şi clienţi, verificarea cu atenţie a expeditorului e-mail-ului şi adresa acestuia înainte de a accesa link-uri sau de a descărca documente ataşate, evitarea accesării unor fişiere executabile sau link-uri venite odată cu e-mail-uri suspecte de la expeditori de la care nu aşteptaţi vreun mesaj.
De asemenea, specialiştii mai recomandă folosirea unei soluţii de securitate performantă capabilă să depisteze ameninţări informatice şi să blocheze instalarea acestora pe dispozitive şi a calculatorului de serviciu doar în scop profesional şi nu pentru aplicaţii sau programe în interes personal.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut