Astriștii dejeni, invitați la Șomcuta Mare

Membrii Despărțământului ASTRA  „Dr. Teodor Mihali” din Dej (președinte dr. ec. Radu Gavrilă) întrețin relații de colaborare și prietenie cu mai multe sucursale din țară. Periodic au întâlniri comune, participând la diferitele manifestări cultural-artistice.

Zilele trecute, 11 astriști dejeni au fost invitați la Șomcuta Mare, unde a avut loc  conferința regională „100 de ani de relații diplomatice România – Vatican”. Invitatul de onoare al evenimentului a fost prof. Liviu-Petru Zăpârțan, fost ambasador al țării noastre la Vatican. Cu acest prilej a fost lansată cartea „100 de ani de relații diplomatice România – Vatican”, de Liviu-Petru Zăpârțan. Noua apariție editorială a fost prezentată de Vasile Dâncu, editor Școala Ardeleană.

Tot cu această ocazie a fost lansat ultimul număr al revistei „Astra șomcuteană”, distribuită tuturor oaspeților care au luat loc în sala mare a Casei de Cultură „Aurel Buteanu” din localitate. A  urmat un bogat program artistic susținut de corurile astriste „Glasul  Chioarilor” și „Buciumenii Chioarilor” și de Corul parohiei greco-catolice din Șomcuta Mare. Manifestarea literară face parte din ciclul conferințelor ASTRA Șomcuta Mare, organizate de sucursala din orașul maramureșean.

Astriștii dejeni s-au întors din orașul Șomcuta Mare mai bogați și mai fericiți. Ei au uitat, pentru câteva ore, de „urgențele” cotidianului și au descoperit cât de profund sunt legați de trecutul nostru creștin și de lunga noastră tradiție spirituală, ca de o comoară care a plăsmuit sufletul omului.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut