Asociația „Corpul Consular Cluj-Napoca”, înființată oficial

Consulii de carieră și consulii onorifici care activează în Cluj-Napoca au semnat protocolul de constituire a Corpului Consular Cluj-Napoca, vineri 3 februarie, în cadrul unui eveniment organizat la Casino Centrul de Cultură Urbană.

Membrii fondatori ai asociației sunt Consulul General al Ungariei si Consulii Onorifici ai Estoniei, Lituaniei, Italiei, Kazahstanului, Marii Britanii, Mexicului, Regatului Țărilor de Jos, Poloniei, Spaniei, Suediei, Tunisiei și Turciei.

Corpul Consular Cluj-Napoca se obligă să respecte și să promoveze valorile prevăzute în Convenția de la Viena din 24 aprilie 1963, cu privire la relațiile diplomatice și la exercitarea funcțiilor consulare. Corpul Consular din Cluj Napoca s-a constituit și după modelul Corpului Consulat din Timișoara, care își desfășoară activitatea cu succes de câțiva ani.

„Membrii Corpului Consular Cluj-Napoca își propun să participe la întărirea relațiilor cordiale între națiuni, să promoveze imaginea propriei misiuni și interesele țărilor pe care le reprezintă, să contribuie la buna colaborare între consuli, să promoveze și să dezvolte totodată relațiile între consulate și autoritățile locale.

Corpul Consular Cluj-Napoca susține dezvoltarea relațiilor economice, culturale, educaționale și sportive între țările membre ale acestuia, precum și între acesta și comunitățile locale. El va reprezenta interesele membrilor săi față de instituțiile și organizațiile publice.

Corpul Consular Cluj Napoca este deschis tuturor consulatelor care își desfășoară sau iși vor desfășura activitatea în Cluj Napoca”, transmit repezentanții asociației.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut