Asistență duhovnicească pentru refugiații ucraineni

Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului oferă asistență duhovnicească pentru refugiații ucraineni, aflați în număr mare în municipiul Cluj-Napoca și în județ.

În această perioadă de pregătire pentru luminatul praznic al Învierii Domnului, cea mai mare sărbătoare a creștinătății care a adus omenirii speranța mântuirii și a vieții veșnice, prin jertfa pe Cruce a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului vine în întâmpinarea nevoilor de ordin duhovnicesc ale refugiaților ucraineni afectați de conflictul din țara vecină. Ca urmare a constatării prezenței unui mare număr de refugiați ucraineni în Cluj-Napoca, Arhiepiscopia Clujului le oferă acestora posibilitatea de a se spovedi și de a se cumineca” – au anunțat, marți, reprezentanții arhiepiscopiei.

Programul liturgic, oficiat în limba ucraineană în Paraclisul Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca, situat în Piața Avram Iancu nr. 18 (incinta reședinței mitropolitane), este următorul: miercuri, 20 aprilie, ora 10:00 – Sfânta Taină a Spovedaniei; sâmbătă, 23 aprilie, ora 9:00 – Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Responsabil cu asistența duhovnicească este părintele Mihai Bodnariuc, preot vorbitor de limba ucraineană.

Nu vom înceta să ne rugăm pentru restabilirea păcii, pentru ocrotirea și sănătatea celor aflați în conflict, dar și pentru odihna sufletelor și pentru mângâierea familiilor care i-au pierdut pe cei dragi în acest război” – este mesajul transmis de Arhiepiscopia Clujului.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut