Asasinii tăcuți și genocidul planetar

Vă mai aduceți aminte de boala vacii nebune, de gripa porcină, de Ebola, de conservele cu ton și…botulism, de SARS, care au au lăsat în urmă sute de victime și au pus pe jar inclusiv România? „Specialiștii” care atrag miliarde de lei anual pentru cercetare afirmau sau mai degrabă se lăudau că au învinși acești „asasini” despre care lumea crede că au fost creați în laboratoare.
Știm bine că amenințările au constituit o pâine bună de mâncat atât pentru mass-media, care s-a hrănit cu știri în care nu trecea zi fără cel puțin un mort, cât mai cu seamă pentru industria farmaceutică, care a profitat și a făcut bani grei. Pandemiile nu sunt altceva decât adevărate mine de aur pentru companiile farmaceutice. Epidemiile reprezintă cea mai bună metodă de control a populației. Cum funcționează algoritmul? Virusul pleacă în general din țări sărace sau suprapopulate (e cazul Chinei, nu-i așa?) în țări la fel de sărace, ca cele din estul Europei, categorie în care intră și România, alături de Bulgaria și Ucraina, care au fost cap de afiș și la alte boli.
N-am inclus în bolile nominalizate și teoretic învinse gripa aviară, despre care constatăm că a revenit și care reprezintă încă o problemă. Acum a apărut pe piață o nouă amenințare, gripa chinezească, așa numitul coronavirus. Ca de fiecare dată, lumea este „pregătită” cu câteva cazuri, apoi apar morții, panica așteptată în rândul populației și prilejul de a anunța amenințarea pandemiei. Spaima populației este bine întreținută mediatic, iar Guvernul, depășit de situație, supralicitează pentru achiziționarea dozelor de vaccin. Cineva sus pus face previziuni dintre cele mai sumbre, se anticipează un dezastru, se închid școlile și grădinițele și începe curățenia cu…apă și săpun. Populația cere disperată un vaccin, orice. Intră în scenă Ministerul Sănătății și se declară neputincios. „Actorii” își joacă rolurile foarte bine. Este momentul propice pentru a scoate de la naftalină banalele măști și banii încep să curgă ca Niagara. Este numai începutul. După ce sistemul farmaceutic își face plinul, amenințarea încetează și apar așa-zișii experți, conspiraționiștii, care susțin că vaccinul pentru care oamenii au făcut coadă și au plătit bani grei este mai nociv decât însăși virusul. Iată ce afirma controversatul Bill Gates în urmă cu zece ani: ”Dacă facem treabă bună cu noile vaccinuri și cu serviciile sociale de reproducere, reducem populaţia mondială cu 10-15%”. La zece ani distanță, aflăm, nu fără stupoare, că același Bill Gates, finanțează cu bani grei, nu că n-ar avea de unde, un grup de cercetare, pentru a patenta un vaccin legat de acest coronavirus. Ce efecte pot comporta pe termen lung, în cazul în care coronavirusul scapă de sub control? În primul rând un număr mare de morți. Îmi este teamă să avansez o cifră în acest sens, dar aduceți-vă aminte de ce a lăsat în urmă gripa spaniolă. Împrăștierea virusului la nivel mondial va duce lumea într-un serios și nedorit colaps economic. China, cuibul gripei, a pus în carantină orașe foarte mari, ceea ce înseamnă că din acestea nu iasă și nu intră aproape nimeni. Prin urmare, s-a închis traficul aerian și terestru. Îmbogățirea celor care dețin patentul pentru vaccinul virusului și a celor care îl produc. O posibilă decizie de introducere a vaccinării obligatorii în toate țările, ceea ce înseamnă abuz în primul rând și periclitarea sănătății în al doilea rând, având în vedere că nu se cunosc efectele pe termen lung. Făcând abstracție de teoriile conspiraționale, nu pot să nu mă întreb, ca mulți alții, dacă apariția coronavirusului în China este un eveniment accidental sau mai degrabă telecomandat? Pe oameni nu-i mai sperie crizele economice și economiile în picaj. E nevoie de ceva care să-i omoare la propriu, de ceva care să redefinească globalizarea.

Cristian FOCȘANU

Articole din aceeasi categorie