Articole pirotehnice indisponibilizate de polițiștii clujeni

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Cluj au ridicat, în vederea confiscării, aproximativ 26 kg materiale pirotehnice, în valoare de aproximativ 2.750 de lei, în urma unor percheziții în municipiul Turda, la locuința unui bărbat de 49 de ani, bănuit de săvârșirea unei infracțiuni la regimul materiilor explozive.

„În cadrul perchezițiilor au fost identificate și ridicate pentru continuarea cercetărilor 202 bucăți de articole pirotehnice, deținute fără drept. Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj și a polițiștilor din cadrul Compartimentelor Criminalistice Turda și Câmpia Turzii. Documentarea activității infracționale a fost demarată la data de 14 decembrie a.c., cu ocazia activităților de verificare desfășurate de polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Cluj pe linia desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice, conform prevederilor legale. La acea dată, în baza activităților informativ-operative, aceștia au depistat în parcarea unei societăți comerciale din municipiul Turda un bărbat de 33 de ani, din comuna Mihai Viteazu, care oferea spre vânzare articole pirotehnice din categoriile P1 și F2. Polițiștii au ridicat în vederea confiscării aproximativ 26 kg materiale pirotehnice, în valoare de aproximativ 2.750 de lei” – precizează IPJ Cluj.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive, republicată.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut