Arte vizuale | Arashi – Expoziție de artă textilă

Turnul Croitorilor Centru de Cultură Urbană găzduiește în continuare impresionanta expoziție de artă textilă semnată Fany Singer. Artista nu este la primul eveniment organizat în incinta instituției clujene de cultură, iar acum ne propune Arashi, una dintre numeroasele tehnici de origine japoneză Shibori, prin care textilele prind culoare și viață în urma unui procedeu original de imprimare. Este vorba de arta vopsirii rezistente a materialelor.

Tehnica ARASHI, inventată în anul 1880 de către Kanezo Suzuki din Arimatsu, Japonia presupune înfășurarea, manipularea și legarea țesăturilor în jurul unor cilindri și scufundarea acestora în vopsea, rezultatul fiind un spectaculos model abstract.

Vizionând expoziția, am fost impresionați de multitudinea modelelor, care nu seamănă deloc unul cu celălalt. De la tipare geometrice la abstracțiuni complexe, întrepătrunderi de nuanțe și culori, modele concentrice sau „în oglindă”, elemente amintind de fractali matematici, expoziția este, practic, o invitație la a vedea „dincolo de”.

Expoziția a fost curatoriată de prof.univ.dr. Dorel Găină.

Arashi mai poate fi vizitată și în săptămâna 9-15 mai, in incinta Turnului Croitorilor, în intervalele 9-13 și, respectiv, 14-17, iar intrarea este liberă.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut