Armenii gherleni au aprins a treia lumânare de Advent

În municipiul Gherla, la începutul lunii decembrie a fost organizată acțiunea „Mâna în mâna” cu participarea credincioșilor din bisericile locale.

Duminică, 11 decembrie, a fost rândul comunității armenești să marcheze acest eveniment din ajunul sărbătorilor de Crăciun. Adventul, așteptarea nașterii Pruncului Sfânt, a sosirii Luminii pe pământ, a ajuns, în weekendul trecut, la cea de a treia sa duminică, o zi specială a acestei perioade: Duminica Bucuriei. Astfel, în Catedrala Armeano-Catolică din centrul orașului a avut loc o slujbă de rit armenesc oficiat de preotul paroh Küsmödi Attila, după care toți credincioșii prezenți la liturghie au ieșit în fața catedralei, unde a fost aprinsă cea de a treia lumânare de Advent, după ce, în prealabil, același lucru au făcut și creștinii reformați și romano-catolici.

În cadrul slujbei, corul bisericii, condus de Molnár Árpád, a interpretat piese muzicale în limba armeană, momente mult apreciate de cei prezenți în băncile impozantei catedrale, printre care s-au aflat și mulți creștini de religie reformată și romano-catolică. După slujbă, în Piața Libertății, copiii au prezentat un program de cântece și poezii religioase, după care a fost împodobit bradul amenajat chiar pe platoul din fața Catedralei Armeano-Catolică.

În această perioadă premergătoare Crăciunului, comunitatea armenească din Gherla este implicată în mai multe acțiuni caritabile, iar corul dirijat de Molnár Árpád se pregătește în vederea slujbelor din zilele celei mai mari sărbători creștine.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut