Arestări într-un dosar de droguri

Poliţiştii clujeni au descoperit şi indisponibilizat aproximativ un kilogram de substanţă albă şi sume de bani în lei şi valută, cu ocazia celor 35 de percheziţii efectuate pe linia traficului de droguri, în localităţi din Cluj şi Maramureş.

În urma celor 35 de percheziţii domiciliare efectuate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii DIICOT – ST Cluj, în municipiile Turda, Câmpia Turzii şi comuna Mihai Viteazu, judeţul Cluj, şi în judeţul Maramureş, au fost indisponibilizate 65 de pungi şi plicuri cu substanţă cristalină, albă (aproximativ un kilogram), mai multe obiecte şi plicuri cu urme de substanţă albă, 12 bancnote rulate, o ţigaretă confecţionată artizanal ce conţine materie vegetală, 275.587 de lei, peste 16.000 de euro, 600 de dolari şi 360 de lire sterline”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Potrivit sursei citate, au fost ridicate şi 21 de telefoane mobile, un pistol airsoft cu 16 capsule, din metal, cu aer comprimat, o pungă cu bile, o tabletă, două unităţi centrale, 4 cântare de mare precizie şi înscrisuri.

În urma administrării probatoriului, 13 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 49 de ani, au fost reţinuţi.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, poliţiştilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Târgu Mureş şi Oradea, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş. La acţiune au luat parte şi două echipaje canine din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut