Arbori căzuţi pe carosabil în mai multe zone din județul Cluj

Pompierii militari au avut mai multe intervenţii, sâmbătă, în diferite zone ale județului pentru îndepărtarea unor arbori căzuți şi crengi căzute pe carosabil cauza vântului şi a zăpezii din ultimele 12 ore.

Potrivit ISU Cluj, pompierii militari au acționat pentru a îndepărta o ramură coborâtă de acumulările mari de zăpadă peste partea carosabilă pe drumul 107R, înspre localitatea Ciurila.

De asemenea, pompierii din cadrul Gărzii Gilău au intervenit pentru înlăturarea unor arbori și ramuri căzute peste drumul 103K, între localitățile Agârbiciu și Dângău Mare. La fața locului a acționat o autospecială pentru înlăturarea arborilor și ramurilor doborâte de acumulările mari de zăpadă, în urma precipitațiilor căzute recent.

Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au intervenit sâmbătă dimineața pentru degajarea a doi arbori căzuți pe DN1R între localitățile Călățele și Dealul Negru. La fața locului a acționat o autospecială fiind eliberată partea carosabilă.

Tot sâmbătă, Pompierii din cadrul Gărzii Gilău au acționat pentru înlăturarea unor arbori și ramuri căzute peste DJ107P, înspre localitatea Mărișel. ISU Cluj a mai anunțat că între zona Lacului Tarnița și localitatea Mărișel s-au îndepărtat 6 arbori și mai multe ramuri căzute pe carosabilul drumului DJ107P.

Având în vedere că avertizările de vreme rea sunt încă în vigoare, IGSU recomandă cetăţenilor să adopte următoarele măsuri pentru preîntâmpinarea situaţiilor care le pot pune în pericol viaţa şi bunurile:
* evitaţi să porniţi la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informaţi-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate;
* înainte de plecare, asiguraţi-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.);
* urmăriţi la posturile radio/TV buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor;
* evitaţi atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ;
* evitaţi adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

„În cazul în care viscolul vă blochează în trafic în afara localităţilor, luaţi următoarele măsuri: trageţi pe dreapta şi porniţi luminile de avarie; anunţaţi evenimentul la numărul unic pentru apeluri de urgenţă – 112, indicând locul în care aţi rămas blocat. Rămâneţi în autoturism până ce echipele de intervenţie ajung la dumneavoastră. Nu părăsiţi autovehiculul dacă nu vedeţi în apropiere o clădire în care aţi putea să vă adăpostiţi; porniţi motorul şi sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru menţinerea căldurii în interior. Se recomandă ca, atunci când motorul este în funcţiune, să deschideţi uşor un geam pentru ventilaţie, evitând în acest fel inhalarea monoxidului de carbon”, transmite IGSU.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut