Arafat: În România nu se ia în calcul o carantinare a persoanelor nevaccinate

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat vineri că în acest moment nu se iau în calcul carantinarea persoanelor nevaccinate sau impunerea vaccinării obligatorii.

„La acest moment, la nivelul CNSU, la nivelul comitetelor cu care lucrăm, nu există astfel de abordare, în România. Sunt, într-adevăr, Austria și alte țări care discută de partea de obligativitate și sunt și unele măsuri mai dure care se implementează din partea unor țări, acolo unde acum este o creștere a valului, a numărului cazurilor. Noi, la acest moment, măsurile pe care le-am implementat – și am văzut că a ajuns să scadă numărul cazurilor – și sigur că și datorită acestor măsuri și poate că și populația a devenit mai atentă… Plus, trebuie să recunoaștem că s-au mai vaccinat un număr de oameni, chiar dacă nu este numărul pe care noi ni l-am dorit, dar totuși s-au vaccinat peste un milion de oameni în perioada care a trecut. La acest moment nu s-a pus pe masă o discuție fie referitoare la vaccinare obligatorie sau referitoare la a crea un lockdown al nevaccinaților”, a arătat secretarul de stat în MAI, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, scrie AGERPRES.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a declarat că trebuie luat în calcul și contextul în care țările respective au impus astfel de măsuri. În acest sens, a precizat că în statele care au crescut rigurozitatea măsurilor situația epidemiologică este una „semnificativ mai dificilă față de cea de acum câteva săptămâni”.

„Pentru a-i proteja pe cei care nu sunt infectați, au impus aceste măsuri epidemiologice. (…) Au experți care analizează situația și propun măsurile cu cel mai bun impact pentru protejarea sănătății populației”, a spus Andrei Baciu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut