Aproximativ 140.000 de elevi s-au înscris pentru ore remediale

Aproximativ 140.000 de elevi din învățământul primar și gimnazial s-au înscris pentru a urma ore remediale, a anunțat, joi, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, evidențiind că a insistat ca aceste cursuri să se desfășoare cu prezență fizică, deoarece predarea online a determinat atât pierderi structurale, cât și generate de deficiențele de acces la internet sau echipamente.

„Nu știu cum am putea găsi acel numitor comun prin care să reușim să ne atingem cât mai bine scopul acestor ore de educație remedială. (…) Peste acest număr, lăsând procesul deschis, avem în jur de 78.000, față de 75.000 la învățământul primar înscriși, în jur de 62.000 – 63.000 la învățământul gimnazial. Au mai crescut puțin înscrierile. (…) Este un lucru necesar, dar nu suficient, acest Program național de ore remediale”, a afirmat ministrul.

El a subliniat că programul de ore remediale depinde foarte mult de evoluția epidemiologică. „Am insistat ca orele remediale să se facă în prezență fizică. (…) Trebuie să recunoaștem că sunt probleme generate de predare online în sine, atunci când vrei să o aplici și acolo unde se potrivește și acolo unde se potrivește mai puțin. Am fost obligați să o aplicăm peste tot. A generat pierderi. Peste aceste pierderi structurale generate de predarea online în sine, au fost pierderi generate de deficiențele de acces la internet sau echipamente. Au fost și sunt probleme legate de formarea cadrelor didactice pentru predarea online, care diferă foarte mult, de la alcătuirea conținuturilor până la evaluare. Partea de evaluare – nu cred că mai este loc de ipocrizie. Trebuie să înțelegem că se poate face într-o manieră relevantă doar atunci când utilizăm platforme de evaluare, de examinare dedicate și securizate. Toate aceste lucruri au lipsit și multe dintre ele lipsesc în continuare, chiar dacă, trebuie să spunem, la un an după pandemie s-au făcut progrese importante. Forțați am făcut aceste progrese importante, care trebuie să fie continuate. Suntem dependenți de evoluția epidemiologică”, a explicat Cîmpeanu.

Ministrul a adăugat că a insistat ca orele remediale să se facă față în față pentru că nu se poate recupera „ceva pierdut” din cauza orelor online tot prin predare online. „Am obținut prezență fizică la evaluările la clasa a II-a, a IV-a și a VI-a, care au ca obiectiv să arate unde ne aflăm cu adevărat și ce trebuie să facem, cât avem de recuperat. știm sigur că avem de recuperat. Am obținut prezență fizică pentru simulările la Bacalaureat și Evaluarea națională, urmează să înceapă pe 22 și 29 martie”, a menționat Sorin Cîmpeanu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut