Aproape jumătate dintre angajați cred în vaccinarea obligatorie

Aproape jumătate dintre angajaţi (48%) sunt de părere că vaccinarea ar trebui să devină obligatorie pentru a se simţi în siguranţă la serviciu, odată cu instalarea treptată a stării de relaxare, iar revenirea la birou devine o opţiune viabilă pentru tot mai multe dintre companii.


Mai mult, 57% dintre angajaţi au declarat că s-ar simţi mai în siguranţă dacă ar şti că toţi colegii sunt vaccinaţi, în timp ce pentru 10% este mai important să fie ei înşişi vaccinaţi, arată un sondaj efectuat de BestJobs. Totodată, 33% declară că nu cred în vaccin.
Pentru a se simţi mai în siguranţă în cazul întoarcerii la birou, angajaţii consideră că angajatorii au datoria să faciliteze vaccinarea anti-Covid a echipei (27%), să aibă proceduri de curăţenie şi dezinfecţie mai stricte (21%) şi să permită lucrul cât mai mult de acasă (20%).
În proporţii mai mici, angajaţilor le-ar conveni mai mult să nu fie nevoiţi să participe la întâlniri cu persoane din afara companiei (15%) şi să fie informaţi în permanenţă despre cazurile de îmbolnăvire ale oamenilor din companie (13%).
De asemenea, 22% dintre respondenţi sunt preocupaţi şi de sistemul de ventilaţie al clădirilor, care nu ar împrospăta suficient aerul din încăpere, iar 21% dintre ei sunt înrijorați că nu vor primi suficiente materiale sau echipamente de protecţie şi dezinfectare. Necesitatea de a călători în interes de serviciu este privită cu reticenţă de doar 14% dintre respondenţi şi chiar mai puţini (6%) au o problemă cu faptul că nu se poartă masca la locul de muncă.
Pe lângă riscul de a se infecta cu virusul COVID-19, angajaţii se tem că nu îşi pot găsi un loc de muncă mai bun (26%), că vor fi nevoiţi să muncească mai mult pentru acelaşi salariu (21%), că îşi vor pierde locul de muncă (15%) sau că le poate scădea salariul (8%).

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut