Aproape 500 de cetăţeni sunt izolaţi la domiciliu în judeţul Cluj

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, Mihai Moisescu a declarat pentru Făclia că 487 cetăţeni sunt izolaţi la domiciliu în judeţul Cluj, după ce au sosit acasă din Italia, însă aceştia nu prezintă simptome de coronavirus.

Potrivit directorului Mihai Moisescu, în judeţul Cluj nu există, în prezent, niciun suspect de coronavirus. „În judeţul Cluj nu este niciun pacient care să fie suspect de coronavirus în acest moment.”, a spus directorul DSP Cluj.
Potrivit unor surse medicale, la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca sunt internaţi la izolare nouă persoane cu probleme respiratorii. În cazul au două persoane s-au trimis analize la Institutul Matei Balş, rezulatul fiind negativ în privinţa coronavirus. Pentru celelalte şapte peroane se aşteaptă rezultatele analizelor.

precizăm că în cadrul unor măsuri speciale dispuse pe Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca toţi pasagerii care vin din Italia sunt verificaţi de medici şi sunt obligaţi să anunţe în 14 zile casă se simt rău. cei care vin din zone afectate de coronavirsu sunt izolaţi la domiciliu. Zilnic, pe aeroprotul clujean ajung aproximativ 500 de pasageri din Italia. Majoritatea dintre ei provin din alte judeţe sau zone ale ţării.

Articole din aceeasi categorie