Aproape 30 de proiecte depuse la concursul de soluții pentru Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”

Concursul internațional de soluții pentru Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” se apropie de final.

Primăria Cluj-Napoca anunță că până vineri, 29 octombrie 2021, data limită de primire a proiectelor, au fost recepționate 26 de proiecte de către secretariatul de primire. Premiul I este estimat la o valoare de 2.499.780,00 lei fără TVA, premiul II – 83.000,00 lei fără TVA, iar premiul III:41.500,00 lei fără TVA.

Scopul concursului este, în primul rând, găsirea echilibrului optim între modernizarea funcțională a liceului, integrarea în sit, aspectul arhitectural, soluțiile tehnice, soluțiile economice, soluțiile funcționale pentru extinderea liceului în aria de concurs, iar în al doilea rând, transformarea străzilor adiacente într-un spațiu urban vibrant, de bună calitate.

Concursurile de soluții reprezintă cea mai bună soluție pentru a asigura calitatea unui proiect. În ultimii ani, la nivelul municipiului Cluj-Napoca, împreună cu Ordinul Arhitecților din România, am organizat mai multe concursuri de soluții pentru proiecte de anvergură ce vizează revitalizarea unor spații publice precum parcul Est, masterplanul noului cartier Sopor sau reamenajarea Cetățuii. Acum, pentru prima dată, vorbim despre un proiect pentru o şcoală pornind de la un concurs de soluții şi consider că aceasta este abordarea de care avem nevoie pentru a susţine educaţia”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Ne bucură interesul crescut pentru acest concurs de soluții. Scopul concursului este găsirea celei mai bune soluții de modernizare a liceului Nicolae Bălcescu și a curții interioare a acestuia, precum și a străzilor adiacente: str. Argeș, inclusiv Canalul Morii, str. Constanța (parțial), precum și str. Nicolae Bălcescu. În urma implementării acestui proiect, întreaga zonă va fi practic revitalizată, fapt ce va duce la creșterea atractivității și calității mediului urban”, a explicat Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Ansamblul Liceului „Nicolae Bălcescu” este alcătuit în prezent din 3 clădiri în care se desfășoară activitate didactică, câteva anexe și sala de gimnastică Sonia Iovan. Suprafața ansamblului este de aproximativ 15.000 mp. Suprafața străzilor adiacente incluse în aria de concurs este de aproximativ 17.400 mp.

Juriul care va evalua proiectele este format din șapte membri titulari. Lucrările Juriului se vor desfășura între 5 și 7 noiembrie, iar anunțarea rezultatelor concursului va avea loc luni, 8 noiembrie.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut