Aplicaţie de comunicare între cetăţeni şi administraţie, furnizată gratuit de o companie clujeană

Compania clujeană Life is Hard, specializată în dezvoltare de soluţii software, oferă gratuit administrațiilor locale din toată ţara aplicaţia CityHealth, care permite comunicarea şi relaţionarea la distanţă pentru rezolvarea problemelor pe care le pot avea cetăţenii României pe durata pandemiei COVID-19.

Aplicaţia poate ajuta cetăţenii să fie conectaţi online cu administraţia locală şi să transmită problemele pe care aceștia le întâmpină, fără a fi necesară deplasarea sau apelarea telefonică.

Life is Hard este una dintre companiile care a aderat la inițiativa Tech Startups United, lansată de Techcelerator, care își propune să aducă împreună startup-uri tech din România, în special din zona MedTech și servicii digitale, care dezvoltă soluții ce pot fi utile sistemului medical, sistemului financiar, companiilor și IMM-urilor care au nevoie de suport pentru a-și continua activitatea economică în această perioadă.

Startup-urile care doresc să se alăture acestei iniţiative se pot înscrie la adresa https://techcelerator.ro/tech-startups-united/, menționând în cel fel serviciul / produsul oferit poate fi folosit de autorități sau mediul privat pentru a ameliora efectele acestei crize. Lista celor înscriși va fi înaintată autorităților și poate fi consultată public de orice organizație care caută soluții bazate pe tehnologie pentru depășirea acestei perioade critice.

Primul startup inclus pe listă, care și-a oferit serviciile pro bono, este Xvision, cu o aplicaţie care are utilizează algoritmi AI pentru a analiza radiografiile pulmonare. Pe listă se află și alte startup-uri, cum ar fi Medicai – cu o platformă de imagistică medicală gândită pentru pacienții cronici și doctorii lor, Ialoc – cu o o soluție de gestionare a rezervărilor la restaurante și cafenele, Frisbo – cu un proiect de digitalizare a celor mai afectate zone din economia românească, începând cu magazinele fizice, MediJobs – cu un hotline pentru înscrierea mai rapidă a personalului specializat în sistemul medical, VoxiKids – cu o aplicaţie ce conectează terapeuții de vorbire și copiii, Telios – cu o platformă de tele-medicină, oferă consiliere medicală online cu ajutorul medicilor specializați.

Techcelerator este un program de accelerare care se adresează startup-urilor românești de tehnologie, cu sedii în București și Cluj-Napoca.

V.D.

Articole din aceeasi categorie