Aplicație clujeană care aduce bunătăți de la țară pe masă la oraș

Recent, în județul Cluj a fost lansată o aplicație mobilă destinată susținerii economiei locale și facilitării accesului la produse alimentare românești, care aduce pe mesele clujenilor bunătăți pregătite de producătorii locali.

Aplicația mobilă ”Cumpără Local” este dezvoltată de către un grup de tineri pasionați de IT din Cluj-Napoca. ”Obișnuiam să cumpărăm fructe, legume și alte produse alimentare de la producătorii locali pe care îi întâlneam în piețe sau îi descopeream cu ajutorul rețelelor sociale. Pierdeam mult timp căutând printre ofertele producătorilor alimentele dorite și discutând cu aceștia la telefon sau prin mesaje. Ideea de a dezvolta o aplicație care să conecteze ușor producătorii autohtoni cu persoanele interesate să mănânce sănătos și să susțină economia locală a apărut așadar firesc, încă dinainte de pandemie”spune Ionuț D., unul dintre fondatorii platformei.

Aplicația permite producătorilor să gestioneze toate comenzile la un loc, să găsească clienți noi și să comunice cu aceștia. Clienții pot vedea toate produsele disponibile, pot căuta alimentele dorite și face rezervări sau comanda direct acasă. După descărarea aplicației, utilizatorii trebuie să își creeze un cont, înregistrându-se ca și ”consumator”. În următorul pas, ei pot filtra ofertele producătorilor din zona lor, adăuga produsele dorite în coș și apoi pot plasa comandă la adresa aleasă.

Și producătorii se pot înregistra direct din aplicație ca și Producător. În următorul pas, ei își pot adăuga gratuit oferta, inclusiv poze cu produsele, prețul și cantitatea disponibilă, selectând și variantele de livrare.

Echipa platformei ”Cumpără Local” poate fi contactată pentru asistență și suport în utilizarea aplicației. Aplicația este disponibilă gratuit pentru Android și iOS pentru locuitorii județului Cluj, iar echipa își propune să o extindă până la finalul anului și în județele Alba, Bihor și Mureș, iar în anul următor la nivel național. Mai multe detalii sunt disponibile la adresa https://cumparalocal.ro/.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut