Aplicația InfoCons permite și ”scanarea” conservelor de pește

Cu ajutorul aplicației InfoCons se poate afla rapid și ușor ce scrie pe eticheta conservelor de pește. Astfel, prin scanarea codului de bare de pe conserve, consumatorii pot afla alergenii, ingredientele, cantitatea de zahăr și de sare, tipurile si numărul de E-uri (aditivi alimentari), caloriile și distanța de alergare, mers sau pedalat pentru arderea caloriilor din produsul scanat.

Aplicația InfoCons este gratuită și disponibilă pentru orice sistem de operare IOS, Android și Huawei, iar descărcarea acesteia se poate face acccesînd adresa https://infocons.ro/.

Organizația pentru protecția consumatorilor InfoCons reamintește că peștele care nu are un grad de prezintă diferite semne, cum ar fi suprafața lipicioasă, deshidratată, cu pete de mucegai, gust și miros modificate etc. De asemenea, organizația precizează că este interzisă comercializarea peștilor care au murit în bazine sau care nu prezintă semne de viață ori sunt într-o stare de „agonie”, prezintă rupturi, suprafață a pielii discontinue etc, iar la peștii care sunt vânduți vii trebuie să fie prezente semnele de vitalitate. Nu trebuie achiziționate produse pescărești congelate care au un strat gros de gheață ori a căror glazură de gheață este discontinuă, netransparentă sau cu un aspect murdar.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut