Apelul primarului din Florești către părinți

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu face apel la floreștenii care au copii la școală să folosească transportul în comun destinat elevilor. Edilul spune că nu este este etic și corect să se consume resurse pentru autobuze școlare care transportă doar câțiva elevi (spre exemplu au fost autobuze cu doar 2, respectiv 4 elevi). „Transportul destinat exclusiv elevilor va fi monitorizat în urma datelor primite după prima săptămână de cursuri. Cursele CTP destinate elevilor sunt însoțite de polițiști locali, pentru a asigura deplasarea în cele mai bune condiții pentru școlari către unitățile de învățământ”, a spus Pivariu.

Primarul a anunțat că din 12 septembrie, vor fi suplimentate cursele CTP pe raza UAT Florești și că a fost reluată circulația pe strada Răzoare. „Pentru întârzierile la lucrările de introducere a conductei de gaz de pe strada Cetății au fost luate măsuri față de beneficiarul lucrării, care este obligat să găsească soluții pentru finalizarea proiectului și reluarea traficului în condiții normale cât mai repede posibil. Am avut discuții cu conducerea CTP pentru eficientizarea programului curselor, suplimentarea numărului de mijloace de transport, iar în cazul în care va fi necesar, chiar testarea unor eventuale modificări temporare ale rutelor. Poliția locală a fost și va fi prezentă în intersecții cu dificultăți (ex: zona Terra) la primele ore, pentru decongestionarea traficului rutier.

După prima săptămână de la începerea anului școlar și evaluarea situațiilor de lucrări în proiectele de infrastructură de la nivelul comunei, mă bucur să vă pot anunța reluarea traficului rutier pe zona Centurii de Sud-strada Răzoare – Metro. De asemenea, lucrările la strada Eroilor, inclusiv refacerea accesului către strada D. Mocanu avansează în permanență, se lucrează zi și noapte pentru ca proiectul să se apropie în cel mai scurt timp de finalizare. Referitor la situația dificilă generată în trafic de lucrările de strada Cetății, de introducere în subteran a conductei de gaz, am notificat beneficiarului proiectului toate problemele constatate și am solicitat reluarea lucrărilor și finalizarea proiectului în cel mai scurt timp. Având în vedere valorile de trafic rutier, nu mai putem accepta întârzieri care generează asemenea disconfort tuturor locuitorilor”, a explicat Bogdan Pivariu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut