Apel umanitar pentru Albania

În urma cutremurului devastator din Albania, Crucea Roșie Română lansează un apel umanitar de urgență, pentru a susține operațiunile de ajutorare a victimelor acestui dezastru umanitar,

„În data de 26 noiembrie a.c. un cutremur cu magnitudinea de 6,4 a avut loc în Albania, la 30 km vest de Tirana, fiind urmat de o replică cu o magnitudine de 5,4. Epicentrul a fost în jurul orașului Durres, la aproximativ 34 km nord-vest de Tirana. Conform celui mai recent bilanț transmis de Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie, 31 de persoane au fost raportate ca fiind decedate și aproximativ 650 de persoane rănite, aceste persoane fiind rezidenții ce au fost prinși sub dărâmăturile clădirilor prăbușite. Se estimează că peste 100 000 de persoane sunt afectate și au nevoie de asistență umanitară. Infrastructura a suferit daune severe, mai multe clădiri fiind prăbușite în Thumane și Durres, iar oameni sunt încă în interiorul acestora. Societatea Națională de Cruce Roșie din Albania, în colaborare cu autoritățile naționale au luat măsuri imediate pentru a asigura operațiunile de salvare și distribuirea de materiale de primă necesitate către populație. Acțiunile Crucii Roșii din Albania sunt orientate către asigurarea de apă, sprijin alimentar; servicii de asistență psihosocială, precum și prim ajutor. Pentru a susține operațiunile de ajutorare a victimelor acestui dezastru umanitar, donațiile se pot face online, pe site-ul Crucii Roșii Române, sau în conturile special deschise la BRD – Agenția Piața Romană: RO31BRDE410SV21981334100 LEI și RO62BRDE410SV21981684100 EURO” – se arată într-un comunicat al Crucii Roșii Române, remis presei.

În același document se face precizarea că fondurile colectate vor fi direcționate către Societatea Națională de Cruce Roșie din Albania și vor fi utilizate pentru susținerea ajutorului de primă necesitate, dar și pentru susținerea familiilor rămase fără locuință pe termen mediu și lung.

Articole din aceeasi categorie