Apel pentru strângere de fonduri

Organizația Salvați Copiii România lansează un mecanism pentru strângere de fonduri, în vederea achiziționării unei ambulanțe pentru cel mai mare spital pentru copii din România, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

Conform celor anunțate de reprezentanții organizației, în acest moment unitatea medicală are la dispoziție doar o ambulanță veche, din 2007, care necesită reparații. Celelalte patru ambulanțe aflate în dotare nu sunt funcționale și urmează a fi casate, neexistând pentru ele piese de schimb.

„Spitalul «Grigore Alexandrescu» dispune de 10 secții clinice și numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoțitoare și 17 ambulatorii de specialitate. Anual, sunt realizate peste 200.000 de consultații și sunt internați peste 30.000 de copii cu vârste între o zi și 18 ani, iar peste 60% dintre cazuri constituie urgențe medico-chirurgicale. Costul unei ambulanțe care să transporte, din diferite zone, în condiții medicale adecvate, copiii care au nevoie de intervenție medicală este în jur de 77.290 de euro” – precizează Salvați Copiii România.

Cei care doresc să sprijine financiar achiziționarea unei ambulanțe pentru acest spital o pot face donând pe www.salvaticopiii.ro/ambulanta sau direct în contul organizației: RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut