Foto & Video / Apartament incendiat în Cluj-Napoca. Patru adulți și doi minori au ajuns la spital

Șase persoane, printre care un minor de un an și un altul de doi ani, au ajuns joi dimineața la spital intoxicați cu fum după ce un bărbat ar fi incendiat un apartament de pe strada Grigore Moisil din Cluj-Napoca.

ISU Cluj a anunțat că în jurul orei 8,20 pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă, respectiv o autoscară. De asemenea, în sprijin au venit două ambulanțe SMURD, respectiv un echipaj SAJ. „Ajunși la fața locului, pompierii au constatat faptul că apartamentul de la parter ardea generalizat, iar restul apartamentelor erau inundate de fumul puternic. În paralel cu acțiunile de stingere, pompierii au efectuat o misiune de salvare-căutare la celelalte etaje. Folosind autoscara, pompierii au evacuat o femeie și un copil de la etajul doi.
În total, au fost evacuați de către pompieri doi adulți și un copil. Ulterior, au fost transportați la spital pentru investigații medicale doi minori cu vârste între 1 și 2 ani, trei femei de 42, 67 și 30 de ani, respectiv un bărbat de 32 de ani, care prezenta agitație psihomotorie. La o primă evaluare, aceste persoane prezentau o ușoară intoxicație cu fum”, a anunțat ISU. Pompierii spun că apartamentul a fost distrus în mare proporție, pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. Totodată, au ars elementele de mobilier și electrocasnicele.

IPJ Cluj susține că polițiștii care s-au deplasat în zonă au observat în grădina blocului un bărbat recalcitrant și care nu dorea să coopereze. În acest context, polițiștii au fost nevoiți să-l imobilizeze, bărbatul fiind ulterior încătușat.

„În tot acest timp, a fost solicitat sprijinul patrulelor din apropiere pentru a li se acorda sprijin în cadrul intervenției.

Polițiștii au observat degajări de fum care proveneau din apartamentul bărbatului, situat la parter, fapt pentru care au pătruns imediat în interiorul acestuia pentru a se asigura că nu există persoane aflate în pericol.

De asemenea, polițiștii au evacuat 2 persoane aflate într-un apartament de la etajul 1, respectiv un adult și un minor.

Totodată, la fața locului s-au deplasat echipaje medicale, jandarmi și echipaje din cadrul ISU, fiind luate măsuri pentru asigurarea locului în care s-a produs incendiul și acordarea primului ajutor persoanelor. În cauză, pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere”, a precizat IPJ.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut