Apar ”Trenurile soarelui”

CFR Călători a anunțat că turiştii vor avea la dispoziţie 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată ţara cu staţiunile de la Marea Neagră şi cu Delta Dunării începând cu data de 10/11 iunie până pe 11/12 septembrie.

Prin „Trenurile Soarelui” CFR Călători va oferi posibilitatea de a călători pre Litortal fie cu trenurile directe dinspre Arad, Deva, Timişoara Nord, Reşiţa Nord, Oradea, Satu Mare, Baia-Mare, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Braşov, Suceava, Iaşi, Galaţi, Buzău, fie prin asigurarea unei conexiuni rapide din Bucureşti Nord prin intermediul trenurilor care circulă la 1-2 ore, pe ruta Bucureşti Nord – Constanţa şi retur.
Timp de trei luni, 30 trenuri directe (15 dus / 15 întors, inclusiv ramurile aferente) care pornesc din principalele oraşe vor avea ca destinaţie / plecare litoralul românesc, din care 18 trenuri (9 dus / 9 întors) au ca destinaţie / plecare Mangalia. De asemenea, 38 de trenuri (19 dus / 19 întors) vor asigura legătura Capitalei cu litoralul şi retur.
Pentru călătoria spre Delta Dunării, trenurile IR 1981/ R 8653 şi R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă Bucureşti Nord – Tulcea Oraş şi retur pe întreaga durată a sezonului. În plus, în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraş şi retur cu trenuri dinspre Bucureşti sau Constanţa.

Trenurile InterRegio estivale au în compunere vagoane de clasă climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptopului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, uşi de acces şi intermediare semiautomate, majoritatea vagoanelor sunt modernizate (reconstruite integral) în ultimii 12 ani. Totodată, trenurile cu parcurs lung au în compunere vagoane cuşetă. Trenurile IR 1992 şi IR 1990 Timişoara Nord / Reşiţa Nord – Mangalia şi retur au în compunere şi vagoane de dormit climatizate, iar trenurile IR 1941 şi IR 1942 Satu-Mare / Baia-Mare / Cluj-Napoca / Târgu-Mureş – Mangalia şi retur au vagoane prevăzute cu spaţiu amenajat pentru activitatea de bar.
Biletele pot fi achiziţionate cu anticipaţie de 30 zile. La tarife se aplică reduceri, precum: 5% din tariful de transport la cumpărarea online (de pe site sau aplicaţie) şi de la automatele de vânzări bilete aflate în gările mari; 10% din tariful de transport la cumpărarea unui bilet cu oferta dus-întors; până la 10% din tariful de transport la cumpărarea cu anticipaţie. Elevii beneficiază de gratuitate, în timp ce studenţii plătesc cu 50% mai puţin la călătoria în vagoanele clasa a 2-a.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut