Apă potabilă pentru 310 gospodării din comuna Vultureni

Locuitorii din satele Bădești și Chidea din comuna Vultureni vor avea în curând acces la apă potabilă după ce Consiliul Județean Cluj a finalizat o investiţie în acest sens de apropae trei milioane de lei cu TVA.

Noul sistem de alimentare cu apă va asigura distribuirea apei potabile la 310 gospodării.

Acesta include circa 4 km de conducte de aducțiune, 13 km de rețea de distribuție, 126 de branșamente în Bădești și 184 în satul Chidea, respectiv câte o stație de pompare și clorinare precum și un rezervor de înmagazinare a apei cu un volum de 87 mc.

În perioada imediat următoare, în funcție de cererile primite din partea utilizatorilor pentru avizarea racordării la rețea, echipe mobile ale Compania de Apă Someș vor asigura branșarea promptă a gospodăriilor din cele două localități.

Până la realizarea acestei investiții, populația din cele două localități, agenții economici și obiectivele social-culturale erau alimentate cu apă exclusiv din surse locale, improvizate sau din fântâni individuale, săpate la mare adâncime, cu un debit redus și fluctuant.

Sursele de apă existente nu asigurau debitul necesar, cu atât mai mult cu cât acestea nu corespundeau cerințelor de calitate privind apa potabilă, prevăzute de normativele naționale și europene în vigoare.

C.P.

Articole din aceeasi categorie