Apă de ploaie cu macrameuri

Un impozit pe apa reziduală, la început, în Capitală. De ce nu? Pe apa de ploaie avem. Pentru că Orlando mi-e atâta de drag, că nu pot exprima doar prin cuvinte, m-am gândit să îl ajut, fiindcă în ultima vreme, preocupat cu lustruitul poșetei prim-ministeriale, spre ciuda internistului care are voie doar la lustruit umblătoarele și la cumpărat profumuri nu numai axilare, dragul de băiat cărunt prematur, din cauza adolescenței cu sechele de lucru manual, adică macrameuri de pus pe televizor și în vitrina cu 7 pitici, ca tot atîția consilieri ai blondeialbăcazăpada, timpul lui prețios este pierdut, ideile îi vin greu, discursurile sunt alandala, și logopedul mai tot timpul beat.
Mă gândesc să propun fraza de mai sus, pentru împărțirea în propoziții, ce fel este ele, carei subiectul Carei predicatul.
1.Impozit pe cuiburile de rândunică, de sub streșini: acele cuiburi păstrează umezeală, când puii fac pipi, care umezeală atacă pereții exteriori, periclitând într-un final fațada, ceea ce necesită cheltuieli la reparații.
2. Impozit pe umbră, mai ales la supraponderali, pentru că făcând umbra respectivă, soarele nu poate să își facă datoria cu vegetația.
3. Impozit pe prostie. O comisie, condusă de prim-ministru, va examina întîi guvernul, apoi acesta va examina parlamentul, care se va năpusti pe senat, ș.a.m.d., până la prefect, unde se va verifica dacă există vreo legătură dialectală între unealta de bază a cizmarului și cetățeanul amintit.
5. Impozit pe banii strânși de miri la nuntă. Operația o va face personal Nașul, adică Orlando.
6. Impozit pe staționarea în coloană, mai ales în weekend. Mamă, ce de bănet!
7. Impozit progresiv pe fiecare cm., indiferent unde se află. Se exclud centimetri la nou-născuți și la cei trecuți de 80, la ultimii pe verificate.
8. Impozit pe urcatul lifturilor, coborâtul nu se taxează, este finanțat de la Stat.
9. Impozit pe excesele bătrâneții, motivat, în parte, ca la pct. 1, la care se adaugă minutele în care se țin ocupate liniile la 112, cu găsirea lor, aducerea acasă, cu un echipaj de poliție, dacă chiar în timpul acela dincă mai produce o combustie, în arest?
10. Impozit pe impozite, pentru rectificările bugetare.
O veste care o să-i bucure pe cei din diaspora, trimisă tot de simpaticul finanțist, se referă al dubla impozitare, inexistentă în țările normale la cap, în schimb, la noi este bună și urlando furioso ține cu dinții de ea, dovadă că are un stomatolog bun și un guvern extem de liric, de visător.
Diasporenii plătesc dări către statul unde muncesc și care-i plătește, în schimb, când este vorba despre România, subit, centrele de votare dispar sau nu sunt îndeajuns, în schimb, două mânuțe, cele ale lui pleatăalbă, vor să se înfigă în buzunarul acestor oameni.
Să sperăm că măcar un buzunar este găurit.

Cornel UDREA

Articole din aceeasi categorie

4 Responses to Apă de ploaie cu macrameuri

 1. Varahagiri Venkata Giri

  impozit pe foaie verde de dai n-ai, ia nu da să vezi cum ai
  impozit pe foaie verde și-o sipica, din contul lui ionică

 2. UmbraCalisstis

  Impozit pentru persoanele supraponderale ! Neavând formă aerodinamică, aceste persoane prezintă un mare coeficient de frecare cu aerul! Frecarea cu aerul duce la încălzirea acestuia, la încălzirea climei in general ,la topirea ghețurilor polare și inundarea coastelor Groenlandei. Lucru care trebuie evitat…

 3. Eulalia Covrig

  Nu-ți place impozitul pe apa de ploaie ? Mută-te in Sahara ( Atacama, Gobi, Kalahari, Sonora ).