Anunțul oficial făcut de Spitalul Foișor cu privire la Florin Piersic

Actorul Florin Piersic a fost transferat joi la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular Bucureşti, la momentul internării pacientul prezentându-se cu o „stare generală gravă”, au afirmat reprezentanţii unităţii medicale într-un comunicat remis presei ieri la orele amiezii.

„În cursul zilei de astăzi, (ieri, n.r.) domnul Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular Bucureşti. La momentul internării, pacientul, în vârstă de 88 ani, se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi. Pacientul prezintă multiple patologii asociate, dintre care cea mai gravă este cea cardiacă”, se arată în comunicat. Potrivit sursei citate, actorului i se vor efectua investigaţii de laborator şi imagistice.

„Vom efectua investigaţii de laborator şi imagistice în urma cărora vom stabili conduita terapeutică”, susţine aceeaşi sursă. Anterior, medicii de la Institutul „Matei Balș”, unde îndrăgitul actor se afla ieri dimineață internat, au vorbit despre o situație stabilă a pacientului.

Potrivit Antena 3, care a citat surse medicale, Florin Piersic, care este mai bine şi chiar ar fi făcut glume cu medicii de la Spitalul „Matei Balş”, a fost transferat joi de la Institutul „Matei Balș” la un spital privat din Bucureşti. Acolo a făcut un RMN după care a fost dus la Spitalul Foișor pentru a i se scoate proteza de genunchi,

”În urma investigaţiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infecţionişti şi medic cardiolog şi s-a decis efectuarea intervenţiei chirurgicale în regim de urgenţă.

A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă şi implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic.

În prezent, pacientul se află în secţia ATI, în stare stabilă”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi seară, şi semnat de managerul interimar al Spitalului Foişor, as. univ. dr. Şerban Dragosloveanu.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut