Antreprenoriatul feminin își extinde reprezentarea în Transilvania

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) se extinde în Transilvania, lansând sucursala din Cluj, condusă de antreprenoarea Sigina Luca, cu o experiență de business de peste 15 ani, în prezent președintele unui grup de firme din care face parte și Luna Cleaning, firmă înființată în 2011.

Sigina Luca

Sigina Luca, alături de alte două antreprenorare de succes din Cluj-Napoca – Simina Fodor – FSP Global și Nippon Food și Anca Dinu – Apartament 1 Bistro&Bar, Add PR -, alcătuiesc conducerea CONAF Cluj, o structură care urmărește extinderea Confederației în Transilvania prin crearea unei comunități de business reprezentative care să se remarce la nivel local și regional prin acțiuni și activități menite să contribuie la dezvoltarea mediului antreprenorial autohton.

Deși activează în domenii complet diferite, cele trei reprezentante ale CONAF Cluj colaborează de ani buni atât pe plan profesional, cât și social, fiind implicate în activități de voluntariat și responsabilitate socială.

„Ne implicăm, luăm decizii și le implementăm! Cred că doar astfel putem reuși să construim pe termen lung. CONAF reprezintă locul perfect unde oamenii cu inițiativă pot acționa și se pot implica în proiecte de anvergură. Este locul unde ne este recunoscută valoarea antreprenorială, iar apartenența la o comunitate cu aceleași principii și valori ca ale noastre ne stimulează și ne determină să continuăm misiunea noastră – aceea de a contribui la dezvoltarea unui mediu economic propice desfășurării de afaceri productive.”, a declarat Sigina Luca, președintele CONAF Cluj.

Simina Fodor

Președintele CONAF, Cristina Chiriac, salută înființarea sucursalei din Cluj și mizează pe implicare în dezvoltarea Confederației în zona transilvăneană. „Cred că doar astfel putem arata că suntem puternice, unite și determinate în realizarea misiunii pe care CONAF și-a propus-o. Dorim ca femeile să fie recunoscute la nivel național ca leaderi incontestabili și să schimbăm mentalitățile și abordările în legătură cu percepția femeii în societate și în business. CONAF este locul perfect unde atât doamnele cât și domnii își dau mâna într-un parteneriat de business durabil pentru o construcție trainică, solidă, a unui mediu de afaceri propice derulării activităților economice”, a declarat ea.

”În ceea ce privește proiecte concrete pe care le vom propune comunității de antreprenoare din Cluj, nu putem încă să le comunicăm pentru că nu am avut decât o primă întâlnire a Boardului local, în care am aprobat lista de inițiative. Însă nu am apucat nici să le discutăm cu conducerea centrala a CONAF, și nici, ce e mai important (așa cum ne-am propus să facem cu fiecare proiect în parte de altfel) să le punem în dezbatere publică în comunitatea locală de afaceri, pentru a obține un feedback real, pentru a le îmbunătăți și a le adapta comunității locale.

În acest moment, ceea ce putem să vă spunem e că ne vom concentra cu siguranță pe pilonii principali ai

Anca Dinu

CONAF, și anume: educație – antreprenorială și digitală – și legislația muncii.” a declarat, pentru Făclia Cluj, Sigina Luca.

Sigina Luca este membru și fondator în mai multe organizații și cluburi profesionale: vicepreședinte al Italian Business Club, membru fondator al CCB – Casa de Comerț Balkanik Handel Haus Cluj, membru al Misiunii Balkanik Handel Haus, fondator al Asociației Bucătarilor Transilvania (un proiect care a câștigat medalia de argint la Cupa Mondiala de Gastronomie de la Luxembourg), și nu în ultimul rând, membru în Camera de Comerț Italiană pentru România (CCipR). Este președinte fondator al Lions Club Hope Cluj (2017) și în prezent Președinte zonal al Cluburilor Lions din România.

Simina Fodor și-a început cariera profesională în Milano în 2002, iar din 2007 a fost angajată la FSP Global ca responsabil operațional, apoi a continuat ca general manager și ulterior CEO și asociat. Sub conducerea ei, Grupul FSP Global a devenit un grup internațional prezent pe 3 continente: Europa, Asia și Africa. A fost Board Member în Camera de Comerț Româno-Olandeză (2018-2020). Este membru al Clubului Lions Transilvania, în prezent VicePreședinte și Secretar al Clubului.

Anca Dinu, antreprenorare de 9 ani, se ocupă de o afacere de familie – Apartament 1 Bistro & Bistro, iar de 6 ani are propria firmă de comunicare & PR (ADD PR). Este membru al Camerei de Comerț Italiene pentru România (CCipR) si comunicator al comunității Mamprenoare România – Cluj. E Membru Fondator al Lions Club Hope Cluj (2017) și Past President al clubului.

Înființată în 2018, prin uniunea Federației Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est cu Federaţia Patronatelor Femeilor Antreprenor, Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) militează pentru dezvoltarea şi promovarea culturii antreprenoriale feminine din România.

Una dintre cele mai reccente manifestări organizate de CONAF este celebrare în noiembrie 2020, a „Women’s Entrepreneurship Day – WED” în cadrul unui Summit dedicat antreprenoriatului și egalității de gen. Cu această ocazie, a fost anunțat parteneriatul dintre CONAF și Women’s Entrepreneurship Day Organization (WEDO), mișcare la nivel mondial, care militează pentru accelerarea și educarea lumii privind importanța încurajării femeilor în afaceri. Women’s Entrepreneurship Day este sărbătorită în fiecare an în 19 noiembrie la Națiunile Unite și în 144 de țări și 65 de universități / colegii la nivel internațional.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut