ANSVSA a început controalele de Paște

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a început controalele tematice specifice perioadei Sărbătorilor de Paște, la care participă, alături de medicii veterinari, şi inspectori de specialitate din cadrul Direcţiilor județene.

Controalele urmăresc verificarea respectării condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate pieţele agro-alimentare, abatoarele şi centrele de sacrificare cu activitate temporară, unităţile de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală și nonanimală, precum şi din unităţile de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unităţi de alimentaţie publică, pizzerii, cantine, unităţi tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unităţi de tip hipermarket / supermarket, magazine alimentare etc).

Fiecare Direcție judeţeană a stabilit un program de lucru pentru perioada 28 martie – 24 aprilie (premergătoare Sărbătorilor Pascale Catolice și Sărbătorilor Pascale Ortodoxe), în baza căruia medicii veterinari vor efectua controale şi verificări. În această perioadă este asigurată permanenţa activității prin program prelungit, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică.

Funcţionarea locurilor de sacrificare a mieilor este permisă numai în perioada 9-16 aprilie 2022 (premergătoare Paștelui catolic), respectiv, în perioada 9-23 aprilie (premergătoare Paștelui ortodox), între orele 7 – 17.

Controalele oficiale tematice, în spaţiile şi locurile în care se comercializează peştele şi produsele din pescuit, vor fi intensificate în perioada și 7-10 aprilie, precum și în perioada 14–17 aprilie (cu ocazia sărbătorilor religioase de Bunavestire, Florii catolice și Florii ortodoxe).

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut