Ansamblul de dansuri populare din Gherla, la ceas aniversar

Una dintre cele mai cunoscute formații de dansuri populare din județul Cluj, Ansamblul „Kaláka” din cadrul Fundației Culturale „Téka” din municipiul Gherla, împlinește în aceste zile 30 de ani de activitate, o perioadă deosebit de bogată, cu sute de spectacole susținute în țară și în străinătate.

Acest moment aniversar este marcat sâmbătă, 17 decembrie 2022, printr-un spectacol de gală ce are loc începând cu ora 18:00, la Casa Municipală de Cultură din centrul orașului. Cu acest prilej vor urca pe scenă reprezentanții tuturor generațiilor care ani de-a rândul au făcut parte din această formație folclorică de mare valoare artistică. Amintim că, sub denumirea de „Kenderkóc”, prima generație a ansamblului a apărut în iarna anului 1992, pe atunci repetițiile având loc pe fosta arenă de popice din parcul mare. De atunci, talentații dansatori gherleni au onorat mai multe festivaluri internaționale, unde au câștigat premii importante.

Manifestările cultural-artistice organizate cu prilejul marcării a 30 de ani de carieră a Ansamblului „Kaláka” mai cuprind expoziții, jocuri pentru copii (vineri) și tradiționala „Casă a dansului”, ce va avea loc sâmbătă seara, în sala de sport a Liceului „Kemény Zsigmond” de pe strada Fermei, cu participarea tuturor invitaților.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut